12.08.2023 г., 9:37 ч.  

Умирам трудно! 

  Поезия
159 1 2

Ще кажете, че твърде млад съм, 

а краят още е далече,

но аз житейски съм наваксал 

и опит в повече ми пречи.

Защото не заради нещо друго, 

(на мене Господ ми е ближен)

по-скоро почвам да се чудя,

че няма кой да заобичам...

Ще кажете - Недей се вайка!

(Аз винаги боравя с факти.) 

Деля с дебела запетайка 

една илюзия от "любовта" ти. 

А щом е речено да те прежаля, 

да бъде! Няма да си първата. 

Сега и теб предупреждавам, 

че рано е да хвърля кърпата... 

Ще кажете, че трябва прошка. 

До пепел - думите на клада! 

Умирам трудно! Със отсрочка. 

Дори когато се налага! 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

11.08.2023

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако е трудно да се умре, това означава, че животът е по-силен и се държи добре на земята. Веднъж мой близък човек каза преди смъртта си: колко е трудно да се живее и колко лесно е да се умре.
    Тя беше на 102 години.
  • Хубаво е, Дани.
Предложения
: ??:??