В езерцето плува
рибка предпазлива.
Види ли опасност,
в подмола се скрива.
Щъркел щом затрака,
щом рибар нагази,
в тръстиката се притаява,
за да не загази.
Знае рибката -
един Лапни-Шаран
вчера хвана се в капан.
Червейче на кука лакомо нагълта -
ех, че глупчо,
вече е в тавата жълта.
А пък нашата умница
плува си щастлива.
Тя внимава много,
затова е жива.
© Иван Иванов Todos los derechos reservados
А иначе, още по-...!