Oct 10, 2010, 1:14 PM

Умница 

  Poetry » For kids
696 0 6

В езерцето плува

рибка предпазлива.

Види ли опасност,

в подмола се скрива.

Щъркел щом затрака,

щом рибар нагази,

в тръстиката се притаява,

за да не загази.

Знае рибката -

един Лапни-Шаран

вчера хвана се в капан.

Червейче на кука лакомо нагълта -

ех, че глупчо,

вече е в тавата жълта.

 

А пък нашата умница

плува си щастлива.

Тя внимава много,

затова е жива.

 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??