10 feb 2007, 1:46

Умора 

  Poesía
630 1 5
Уморих се да бъда мъжко момиче
и с глава да разбивам бетонни стени,
по трънливи пътеки боса да тичам,
да препускам задъхано нощи и дни.

Уморих се да блъскам с женски юмруци
на живота коравата ледена гръд.
Уморих се от чувства, багри и звуци,
изтощих се до болка от дългия път.

Днес се моля само за зрънце почивка
в моя дом - моя пристан спокоен и тих.
Да затворя очи под ласка - завивка
на възглавка от обич, под юрган от мечти.

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??