15 nov 2008, 20:27

Умряха всичките съзвездия 

  Poesía
1168 0 20

                                       посветено

Умряха всичките съзвездия

               ***

Покълна тишината във Вселената.

Във Страх се раждаше нощта.

Захвърлила съня. В безвремие,

разкъсвано от хладна самота.

 

Извиваха се всички улици

и всички чувства в празнота.

Сърце погубено от пулса си

заравя спомени в леда.

 

Умряха всичките съзвездия,

забравили какво е Светлина.

Душите дълго непоглеждани

са двойка плачещи слънца.

 

Разляти в мраморно мълчание,

сълзите криеха студа.

И болката. От ледено дихание

по пътя на угаснала звезда.

                        15.11.08

 

© Венцислав Янакиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??