8 mar 2012, 15:40

Унгарската пуста 

  Poesía » Otra
519 0 2

                         „Пустата – самотата унгарска....”

                          Ищван Шинка

 

 

Невъзможно равна се простира

Пустата – самотна и трагична.

Раменете на Небето я подпират

да не се разлее безгранично.

 

Литва там свободният ни Дух

и на воля разговаря със звездите.

За баналности житейски глух,

във Всемира рее се и скита.

 

Пустата – сестрата на Скръбта -

се раздира в хиляди копнежи

и от тая безпределна пустота

ненадейно се процежда нежност.

 

Вятърът единствен пее там

тъй протяжно, че запалва здрача.

Пустата жена е също, знам.

За любимия си нощем тайно плаче...

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??