7 nov 2022, 8:40

Ура! 

  Poesía
227 0 0

Познатото усещане-в окопа.

И враг повярвал в своята победа.

Остава му обаче да прескочи

най-важната, последна педя.

 

Която педя бива я в това

да се свива във юмрук където

мрак е, и едиствената светлина

е проблясъкът дошъл от острието.

 

Когато питащи отново ни държат,

отзад на прицел погледите коси

на жените ни, децата, паметта-

един е отговорът на въпроса им.

© Кольо Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??