7.11.2022 г., 8:40 ч.

Ура! 

  Поезия
226 0 0

Познатото усещане-в окопа.

И враг повярвал в своята победа.

Остава му обаче да прескочи

най-важната, последна педя.

 

Която педя бива я в това

да се свива във юмрук където

мрак е, и едиствената светлина

е проблясъкът дошъл от острието.

 

Когато питащи отново ни държат,

отзад на прицел погледите коси

на жените ни, децата, паметта-

един е отговорът на въпроса им.

© Кольо Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??