22 ago 2012, 14:46

Урок по любов 

  Poesía
1585 0 6

Седни до мен да ти разкажа...

Нали ме питаше за любовта?

Каквото мога ще ти кажа.

Дано съм ти полезна със това.

 

                   *  *  *

 

Ти млада си и затова - припряна

и може би очакваш някакъв 

                                    любовен гръм,

но всъщност любовта пристига бавно -

на пръсти, и е като сън.

Тя няма аромат и форма.

Не можеш да я пипнеш със ръце.

Прегръща нежно. Цяла те изпълва

и котва пуска в твоето сърце.

За нея казват, че е действие и чувство.

А тя е всичко - огън и вода,

творец велик, непреходно изкуство,

ваятел на човешката душа.

Тя прави хората щастливи.

Над корист ангел я държи.

Тя дава всеотдайно сили

и след смъртта да продължи.

Тя не обича да се крие

и лесно е да я съзреш

във поглед влюбен на момиче,

в очи искрящи на младеж.

Усеща се в хармонията вкъщи.

Обгръща те, а все си във копнеж.

Проблясва в чаши със червено вино

и в пламъка на романтична свещ.

Тя гали нежно по главите

онези чисти, малки същества -

децата, с искреност пропити.

Това е, дъще, любовта.

Тя грижа е и към родителите стари,

които чакат с четири очи

да се отвори, скърцайки, вратата

и младост малко да ги връхлети.

Любов е помощ за приятел,

изпаднал в бездна, във беда.

С куража си да го превърнеш

                                 във мечтател -

да помни силата на твоята ръка...

 

                      *  *  *

 

Аз от живота си това научих...

Каква е дефиницията за любов?

Ти запомни, че тя е всичко -

единствен смисъл на човешкия живот.

 

© Детелина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??