22 feb 2017, 15:35

Усещане 

  Poesía » Otra
1057 2 5

Колко удобно е да сме практични;
да сме премерено чувствени, тактични;
да си носим готови маски за всякакво настроение,
дори смехът ни вече е заучено положение.

 

Да сме любезни, но не съпричастни.
На излишни емоции да сме неподвластни.
Видим ли въодушевен алтруист,
съмняваме се в порива му чист.

 

Защото в подреденото ни ежедневие
няма логично обяснение
някой просто – ей така – да ни обича
и в приятелство да ни се врича.

 

Но защо ли, въпреки удобството,
болезнено ни липсва благородството?
Останем ли сами във тъмното,
нещо сякаш стиска ни за гърлото?

 

Защото може към всичко вече да сме пригодени, 
но това не е светът, за който сме родени.

© Маргарита Лазарова Todos los derechos reservados

:)

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??