7 feb 2015, 23:33

Успехът 

  Poesía » Civil
372 0 4

Успехът

 

Всичко пробвах - да се справя:
молитви пробвах да отправя,
преди това работих безотказно
разбрах, че е било напразно.


Играх на "тука има - тука нема",
там понастинах и ме хвана хрема
и ха таман да се съвзема -
виж от где дойде проблема:

 

Всички кредити ги усвоих -
някои от тях ги утроих!
За данъци пари събирах -
повечето даже игнорирах!

 

Все гласувах за промяна -
ни една от тях не стана.
Бизнеса успях да го подхвана -
целина оказа се - неразорана.

 

Сметката получи се за тока -
развързах аз кесията дълбока,
дори платих и на съседа тока -
видях – душата ми дълбока!

 

Пробвах да се корумпирам -
все по-късно взех да се прибирам
усетиха, че нямам ник’ви връзки -
сега отивам на превръзки.

 

Купчина стана от сяк’ви бакии
То - мечти, надежди, разправии -
пълен набор от фъшкии...
па си викам – ‘бе, аз на колко съм ракии?!

 

Сега продавам за успеха тайна:
Първо - не газете в тия горе лайна
Второ - пийнете си ракийка вечерта
и дръпнете на мечтите си черта.

 

p.s.... и за бонус давам ви безплатна тайна:
На всичко му теглете сочна майна!

Ренета Първанова

© Ренета Първанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Браво! Като не разбират само майна ги оправя!
  • Рени,получих писмото, което ми пращаш и ти отговорих, но то не е стигнало до тебе.Потърси го в сайта на "Откровение" и го прибери!
    Изпрати ми електронния си адрес!
    За творбата ти не пиша, защото рано сутринта ти писах.
    Спокойно, има още много време до довечера! Дерзай!
  • Стойне, благодаря!И един заспал да събудя с тази сатира, мисля - пак си струва! Пък и да се самоиронизираме понякога е полезно.
  • Много смело и много истинско! Всички можем да мълчим.
    Сатирата ти е много силна и изключително актуална.
    Такива като тебе, Рени, пробуждат заспалите!
    Поздравявам те за произведението и смелостта ти!
Propuestas
: ??:??