28 nov 2013, 16:40

Устните си щом до твоите допра ги... 

  Poesía » De amor
466 1 0

Устните си щом до твоите допра ги, опиянявам се.

Но въпреки това налей ми чаша вино.

Сипи си и на теб, да вдигнеме наздравица,

че дълга да е вечерта ни очертава се.

 

С кръвта ни виното в едно да слее се,

та да кипнат чувствата ни и копнежите.

И колкото е буйно и пенливо виното ни,

с толкова да паднат и задръжките ни.

 

Отпий от виното в чашата налята

с кехлибарено – плодова нотка,

с устните си, за допир жадни,

вкусни като напращяла смокиня.

 

След което дай ми и аз да отпия,

но не от виното в чашата ми налята,

а от устните ти след всяка глътка,

капка по капка, докато се напия.

 

Калин Вълов

© kalinvalov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??