Утре
Какво ни носи утрешният ден
на нас и нашата Родина?
Дали ще е от слънце озарен,
или ще ни затрупа под лавина?
Дали ще има Утре за България,
щом нейните деца са по чужбина?
И там, в паричната си еуфория
почти забравят своята Родина.
На тях ли утре да се уповаваме,
или на тези, що ни управляват?
Те богатеят – ние страдаме
и пак оставяме се да ни мамят.
Смалява се народът ни, изчезва,
топи се, ежегодно намалява.
С тревога питам се - дали ще има
на картата България като държава?
Или ще бъде, но със друго им е,
щом станем малцинство във нея.
Дано не идва това срамно време!
Не искам с болка в него да живея!
И все пак плаха искрица надежда
дълбоко във сърцето ми е стаена.
Към внуците ни с любов поглеждам -
към смяната ни млада и сплотена.
Но туй ще стане, ако родолюбие
в сърцата и душите им посеем,
а също честност и човеколюбие.
Така достойно Утре ще живеем.
© Мария Събева Todos los derechos reservados