21.11.2015 г., 0:28 ч.

Утре 

  Поезия » Гражданска
330 1 0

Утре

 

Какво ни носи утрешният ден

на нас и  нашата Родина?

Дали ще е от слънце озарен,

или ще ни затрупа под  лавина?

 

Дали ще има Утре за България,

щом нейните деца са по чужбина?

И там, в паричната си еуфория

почти забравят своята Родина.

 

На тях ли утре да се уповаваме,

или на тези, що ни управляват?

Те богатеят – ние страдаме

и пак оставяме се да ни мамят.

 

Смалява се народът ни, изчезва,

топи се, ежегодно намалява.

С тревога питам се - дали ще има

на картата България като държава?

 

Или ще бъде, но със друго им е,

щом станем малцинство във нея.

Дано не идва това срамно време!

Не искам с болка в него да живея!

 

И все пак плаха искрица надежда

дълбоко във сърцето ми е стаена.

Към внуците ни с любов  поглеждам -

към смяната ни млада и сплотена.

 

Но туй ще стане, ако родолюбие

в сърцата и  душите им посеем,

а също честност и човеколюбие.

Така достойно  Утре ще живеем. 

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??