28 oct 2020, 9:53  

Утринно 

  Poesía » Del paisaje, Otra
198 4 6

Задрямал скрежът в повети провиснали,
бълнува приказки, а вятърът го слуша.
Врабец бърбори колко му е писнало,
от зимата - съвсем дошло му е до гуша.

 

Гугутки късат черните герданчета,
разпръскват остри късчета от ледна  зима,
мъгла тополите навиват -  гранчета,
а утрото изплита ги, та шал да има.

 

Предзимно котки дремят край камините,
студени пръсти, ноти по стъклата пишат.
Случайно край дома ми ако минете,
заслушайте се - мразовит градът въздиша.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??