20 sept 2014, 11:38

Утро край Охридското езеро... 

  Poesía » Del paisaje
1720 0 3

 

Утро край Охридското езеро...

 

.. ей Слънцето огрява планините,

но езерото още е във сянка,

лениво някак, шумолят вълните

сънливи още в сутришната дрямка...

 

Луната като облаче е бяла

и спряла е за малко на небето-

тя, светлината си в нощта раздала,

на влюбени да свети и поети...

 

... Денят посрещам с ведро настроение,

макар че от когато свят светува

със всеки ден към Друго измерение

Животът, знам, във Залезът пътува!...

 

Но утрото сега е тъй прекрасно,

а залезът е толкова далече

и птичи песни екват велегласно,

че замечтавам за безкрайност вече...

 

От езерото Вечност ме облъхва,

приятен вятър влюбено ме гали:

назад нощта отчаяно въздъхва,

напред- денят възторжено се пали...

 

... И много дни в животът ми да бъдат!...

Един Човек, сега ги поздравява...

А ако днес, Любов ми те отсъдят:

да е красива и да продължава!...

 

... а някой ден ли пак тъжа за Вечност,

но почнат да „омекват” коленете-

ще идвам тук, край  езерото, вечер

и сам ще си говоря с боговете...

 

Коста Качев,

12.09.2014.

Охридското езеро

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздравление за прекрасната творба с чудесния стих!
  • Прекрасен стих,красива природа!Изпитах подобно вълнение
    и аз , като бях на това чудно място.Поздрав!
  • ето как величието на природата събужда размисли и копнежи...
Propuestas
: ??:??