6 jul 2011, 8:53

Утро (по избор)... 

  Poesía
864 0 15

                                                                  >>>

 

*** 

Там в капчука 

две врабчета се карат за нещо

спорят с вятъра вече от час

 

а е толкова сънен светът

непотребен

свито в облак небето

бълнува на глас

 

и щурец ми припява

някъде в двора

бърше бавно звезди

уморена Луна

 

там в капчука навярно

поспряло е утрото

и покълва

в очите

едва…

 

 

***

Стрелки

в прозореца – 

… бродират си

съзвездия

печални луни

шепа гларуси

кални отверстия

и някаква песен

изпята без глас…

капе по пода

отминало времето

и ниже

по дланите

хлад…

 

в боси чувства

събличат се дрехите

спи на прага

протрито наслагване

стърже в клоните

свъсено вятърът…

сипкаво утро е –

тихо …

…     

разпадам се…!

 

 

 

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??