26 may 2022, 23:02

Уви, през сън... 

  Poesía » Filosófica, Formas graves
376 0 3

УВИ, ПРЕЗ СЪН…

 

… аз слушам празнично тържествен звън

през утрен сън — уви, през сън…

Пейо Яворов („Благовещение“)

 

Тих

светлик,

светъл звън,

покой велик…

Но уви, насън!

Хармоничен стих,

безкраен миг,

мир навред

и вред –

ред…

 

Жажда за живот

със смисъл нов,

ясен свод,

любов,

зов…

Лъч

и глъч,

цвят без трън

и свят без жлъч…

Но уви, насън!

 

Цел,

стремеж,

пътник смел

минава пеш

през огън и скреж…

Но уви, насън!

Химерен сън!

Все насън!

Глупав

сън!...

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??