УВИ, ПРЕЗ СЪН…
… аз слушам празнично тържествен звън
през утрен сън — уви, през сън…
Пейо Яворов („Благовещение“)
Тих
светлик,
светъл звън,
покой велик…
Но уви, насън!
Хармоничен стих,
безкраен миг,
мир навред
и вред –
ред…
Жажда за живот
със смисъл нов,
ясен свод,
любов,
зов…
Лъч
и глъч,
цвят без трън
и свят без жлъч…
Но уви, насън!
Цел,
стремеж,
пътник смел
минава пеш
през огън и скреж…
Но уви, насън!
Химерен сън!
Все насън!
Глупав
сън!...
© Раммадан Л.К. All rights reserved.