Ако можех да бъда Любима,
или сбъдната твоя мечта,
щях да искам докрай да те имам
и дори да обърна света!
Ако можех Надежда да бъда,
Вдъхновение в слънчеви дни,
самотата ти щях да пропъдя
и да кажа без страх – Остани!
Ако можех да бъда за тебе
нещо повече, даже насън,
като призрачен образ вълшебен…
Нещо повече… ала не съм!
© Елка Тодорова Todos los derechos reservados