Трапезата е скромна в моя дом -
врял липов чай и вчерашно колаче.
Добавям щипка сол. И зная щом,
тя липсва ми - тогава ми се плаче.
С притоплените вчерашни лъжи,
нахранвам птица гладна - на перваза,
тя лудо край прозореца кръжи.
От котките си как да я опазя?
В опазването някъде греша,
причината отдавна ми е ясна.
Защото се разголвам - по душа
и все на мен се пада кожа тясна.
Но все едно. Горчивата сълза,
като кирлива риза не развявам.
Коматчето си вчерашно гриза,
а грешките - в градината заравям.
И чакам да покълне слънчоглед,
понякога поникват и лалета.
Уютно е и всичко е наред -
в дома ми - моя мъничка планета.
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados