3 oct 2023, 16:25

В батака 

  Poesía » Otra
182 3 5

В батака

 

„По-страшен от спина, по-жилав от рака

сега за сега се оказва простака“.

  Радой Ралин

 

Момент, но глупости не ми се слушат.

Млъкнете, да ви вземат всички дяволи!

От глупости дошло ми е до гуша

и жабите са се издавили.

 

Когато фактите говорят

дори и боговете млъкват.

Но щом простакът влезе в спора

не могат фактите да гъкнат.

 

И някак ми е трудно за разбиране

защо сте и за какво се борите.

Настанало е време за умиране –

разправяйте се с онзи горе.

 

Не ставате и чеп за зеле.

Родени сте в обществена клоака.

В държавата на Ганю и на Геле

премъдър цар по принцип е простакът.

 

Не ме интересува кой кого опънал

и кой изял гювеча на закуска.

Проблемът е, че корабът потъва

и плъховете го напускат.

 

Безумство е с простаци да се бориш.

С железен дух брониран е простакът.

И щом намеси се простакът в спора

мълчат и богове, и факти.

 

 

 

© Ради Стефанов Р Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??