В Бермудския триъгълник...
... И ето ме, най- после съм във теб-
Триъгълник мистичен на Бермуда,
край мене са рогатите навред
танцувайки до острова на Куба!..
Възседнал най-големия делфин
е Тарторът им със брадата бяла-
на мен досущ, но само че по-фин
и с фигура по спортно изтъняла...
Помаха ми приятелски с ръка
и стори ми се той познат отдавна
когато кимна дружески с рога
и проговори осъзнато бавно:
-Не помниш ли, че ти ми обеща
в мига когато виеше от щастие
не друго, а самата си душа?..
-Днес искам я с Грехът!..
Преди причастие!..
...Необичайно стихнали вълни
с очакване за предстоящо чудо
необяснимо и до наши дни-
измислен или не, но бях в Бермуда...
д-р Коста Качев
един петък, 13-то число
в Бермудския триъгълник
© Коста Качев Todos los derechos reservados