В ДЕНЯ НА ПОЕЗИЯТА
На рапър някакъв бездарното перо
творение "безценно" сътворило.
Било уж всичко за народното добро,
затуй и знамето опозорило.
Министър, финансист голям, с апломб реши
Русия като бебе да напляска,
вековните ни корени да разруши...
И мисли си, че гаргите ще стряска.
В Родопите пък радикалният ислям
се готви християните да коли.
А парламентът, безпардонен, глух и ням,
нехае за народните неволи.
Какво ще правиш ти, поете драг и мил,
на пъпа си ли песнички ще пееш?
Шедьовър ли си вече сътворил,
че егото си на кантар люлееш?
Животът безпощадно те притиска,
съдбата ти в ръце безмилостни държи,
но ти поет си, ще поемеш риска
да спреш разрухата, жестоките лъжи.
И нека вярата у теб живее,
и нека слънцето в очите ти блести!
В стиха ти бурята когато пее,
сам Бог ще каже гръмко: "Да, поет си ти!"
© Радко Стоянов Todos los derechos reservados