1.10.2012 г., 11:32 ч.

В деня на поезията 

  Поезия » Гражданска
587 1 2

В ДЕНЯ НА ПОЕЗИЯТА

 

На рапър някакъв бездарното перо

творение "безценно" сътворило.

Било уж всичко за народното добро,

затуй и знамето опозорило.

 

Министър, финансист голям, с апломб реши

Русия като бебе да напляска,

вековните ни корени да разруши...

И мисли си, че гаргите ще стряска.

 

В Родопите пък радикалният ислям

се готви християните да коли.

А парламентът, безпардонен, глух и ням,

нехае за народните неволи.

 

Какво ще правиш ти, поете драг и мил,

на пъпа си ли песнички ще пееш?

Шедьовър ли си вече сътворил,

че  егото си на кантар люлееш?

 

Животът безпощадно те притиска,

съдбата ти в ръце безмилостни държи,

но ти поет си, ще поемеш риска

да спреш разрухата, жестоките лъжи.

 

И нека вярата у теб живее,

и нека слънцето в очите ти блести!

В стиха ти бурята когато пее,

сам Бог ще каже гръмко: "Да, поет си ти!"

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??