По–лесно е да коленичиш, пред това
очи във взора утрешен да впериш...
Раздай любов, за гладния храна...
а ти скъперник - къташ и трепериш...
Широко отвори сърце, запей,
макар и песента ти да е глуха,
подобно откриватели копней...
и смело като тях пристъпвай тука.
Наивно, само в хорските дела
намираш своя бряг и вдъхновение.
И сякаш непосилна синева
повличаш на гърба си две съмнения:
едното е дали си много дал
или си недостатъчно получил...
Човекът, Бога ми, направен е от кал -
какво от него чакаш да се случи?!
Скъпернико, кръвта ни е една
и под един небесен диск живеем с тебе.
По–лесно е да коленичиш, пред това
очи във взора утрешен да впериш...
И аз те кътам, сякаш ожаднял
в пустинята оазис е намерил,
но в джоба ми единствено печал
след моите усмивки ще намериш...
© Евгения Илиева Todos los derechos reservados
С много простички думи-казани толкова мъдри неща.Дори и да усещам болката дълбоко скрита,определено творбите ти ми допадат много.
...с чиста съвест мога да ти ,,подаря,, една шестица