3.03.2011 г., 14:52 ч.

В джоба ми единствено печал 

  Поезия
781 1 5

По–лесно е да коленичиш, пред това

очи във взора утрешен да впериш...

Раздай любов, за гладния храна...

 а ти скъперник - къташ и трепериш...

Широко отвори сърце, запей,

макар и песента ти да е глуха,

подобно откриватели копней...

и смело като тях пристъпвай тука.

Наивно, само в хорските дела

намираш своя бряг и вдъхновение.

И сякаш непосилна синева

повличаш на гърба си две съмнения:

едното е дали си много дал

или си недостатъчно получил...

Човекът, Бога ми, направен е от кал -

какво от него чакаш да се случи?!

Скъпернико, кръвта ни е една

и под един небесен диск живеем с тебе.

По–лесно е да коленичиш, пред това

очи във взора утрешен да впериш...

И аз те кътам, сякаш ожаднял

в пустинята оазис е намерил,

но в джоба ми единствено печал

след моите усмивки ще намериш...

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления Жени!
    С много простички думи-казани толкова мъдри неща.Дори и да усещам болката дълбоко скрита,определено творбите ти ми допадат много.
    ...с чиста съвест мога да ти ,,подаря,, една шестица
  • хареса ми!
  • Прекрасно!
  • "Човекът, Бога ми, направен е от кал -
    какво от него чакаш да се случи?!"

    Ценни думички си подредила!
    Благодаря!
    Честит празник!
Предложения
: ??:??