27 oct 2016, 10:14  

В душата ми е весело 

  Poesía » Otra
233 0 0

Помъкнал времето на рамо,

вървя по градски тротоар.

Остана мисълта ми само

да видя някой мой другар.

 

Дотегнал ми е всеки делник.

Страхувам се от всяка нощ.

Че някой там преяжда с зелник,

а аз сънувам остър нож.

 

Че всеки делник е умора,

достигаща до моя праг.

И спирам се замислен в двора,

като бракуван вече влак. 

 

Но в мене има още тяга

и още съм на самоход.

Надеждата ръка протяга

към моя доблестен живот.

 

Дано за мене да се чуе

в последния камбанен звън,

кога душата се събуе

и тръгне весела навън...

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??