аз и Чарлз
имаме няколко общи познати
които ни харесват и двамата
понякога
с които никога не пием бира
не четем стари вестници
дори не слушаме Моцарт заедно не
аз и Чарлз
понякога се срещаме в дъното на тъмен бар
пием заедно евтино вино
той пуши
аз спрях цигарите преди година и половина
той ми разказва винаги
за жени които не познавам
болници и пиячка
аз си мълча
и пресмятам кардиографията
на някакво езеро
три неизпити чаши вода фокача
и синя птица
която непременно излиза след полунощ
понякога си говорим с него
за овладяването на времето
печеливши коне и хубави задници
концерт за пиано с нулева стойност
дъжд който винаги имаме
G минор
където се разминаваме достатъчно бързо
преди да влезе единствената изпълнителка на главна роля
онази кучка от ада
и умре подобаващо драматично
разбирам те Ханк
така добре те разбирам - казвам всеки път
когато свърши шибаната симфония
и завъртам главата си наляво
в пристъп на смугла сантименталност и чадър
аз и Чарлз
се обичаме понякога
но това е друга история
© Зорница Николова Todos los derechos reservados