13 ene 2010, 9:36

В името на Любовта дарявам! 

  Poesía » De amor
896 0 0

В името на Любовта дарявам!

    

За страховете привидно свои забрави,

ела при мен, за миг да чуеш се поспри

и аз ще ти даря най-зелените поляни,

със свежи, дивни цветове обляни.

Ще ти даря немирни облаци дъждовни,

за ожаднелите дръвчета благотворни.

Ще ти даря палави слънчеви лъчи,

хиляди усмивки и блещукащи звезди.

Ще ти даря чиста сребърна луна, да озарява

млечния път, който от тъмата ни спасява.

Ще ти подаря вятър, мъничка прохлада,

в знойни дни без никаква пощада.

Ще ти пратя буен ручей, за да напои

от коварна суша устните напукани.

Ще ти пратя пеперуда с пъстри есенни криле,

да ти потанцува и към небосвода да те отведе.

Aроматно цвете ще ти подаря,

с венчелистчета кротки да ти се усмихне,

тъй замислен, поразен от тъга

и бурята в сърцето да утихне.

Ще ти пратя славей с волен глас

да ти запее песенчица в късен час,

 когато си паднал уморен, за да поспиш!

Ще излекувам раните,от които кървиш.

Ще те даря с най-прекрасното дете

да ти напомня любовния обет,

пред който нямо ще угасне и най-славният поет!

Ще ти подаря обич, която да те сгрее,

когато си стихнал, премръзнал в студа,

ще запаля огън, когато надеждата ти тлее

и ще ти покажа какво е Любовта!

Ще ти даря всичко, от което се нуждаеш,

за да нямаш причина да си тръгнеш от мен.

Ще ти даря всичко, което пожелаеш,

защото без право на обжалване...

сърцето ми попадна в твоя плен!

 

 

 

 

 

© Вес Жи Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??