22 nov 2012, 11:28

В книжарницата 

  Poesía » Otra
758 0 16

 

Думи, думи – наредени думи.

Всякакви – и глупави, и умни.

И лъжи, и истини. Какво ти!

Колко много сплескани животи!

 

Кой да ги чете?

И кой да вярва?

Друго тука, друго е навън.

Буквите са също като ларви,

друг един живот.

Или пък сън.

 

Буквите. И думите. И ние –

едното знаем, другото гадаем.

Сменят се кориците на рафта.

И не дочели всичкото – отминем.

Незнайни като истинския автор.

 

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??