Магарето - оп - магарето,
уши си клати, и друго клати.
Под него е, под него то,
ако разбра, глава поклати.
Прасето - грух - прасето - квик,
гласи се, гласи, за коледарче.
А селският туз, а селският бик,
ще мууу е, ще мууу е първо другарче.
(Припев)
В махалата, мале, в махалата, иха,
всичко е, мале, всичко е сеир.
Кои се биха, кои пък пиха,
всичко мале, мале, е война и пир.
Патката - па - патката,
расте, расте, лебед не става.
Котката още с водката,
вечер ляга, ляга, но не я оставя.
Петелът - ку - петелът - ко,
нещо се залюби, се залюби, влюби,
във един смок, смок с едно око,
и само вино пият, вино, вино, с туби.
Припев)
В махалата, мале, в махалата, иха,
всичко е, мале, всичко е сеир.
Кои се биха, кои пък пиха,
всичко мале, мале, е война и пир.
Кучето - бал - кучето,
лае, лае, лае, ама се не чува.
Препикава само, само, само дъбчето,
помияра, яра, нищо не струва.
Та така е тука, тука, в махалата,
ако не верваш, еле, ела тука.
Цела се побира с бира в механата -
На всеки двама луди, третият е куко.
Припев)
В махалата, мале, в махалата, иха,
всичко е, мале, всичко е сеир.
Кои се биха, кои пък пиха,
всичко мале, мале, е война и пир.
19.01.2017.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
Иначе, мерсаж за забавното включване 😂