22.12.2020 г., 11:58 ч.  

В махалата, мале 

  Поезия » Авторска песен
655 0 2

Магарето - оп - магарето, 

уши си клати, и друго клати.

Под него е, под него то, 

ако разбра, глава поклати. 

 

Прасето - грух - прасето - квик,

гласи се, гласи, за коледарче. 

А селският туз, а селският бик,

ще мууу е, ще мууу е първо другарче. 

   (Припев)

В махалата, мале, в махалата, иха,

всичко е, мале, всичко е сеир. 

Кои се биха, кои пък пиха, 

всичко мале, мале, е война и пир.

 

Патката - па - патката,

расте, расте, лебед не става. 

Котката още с водката, 

вечер ляга, ляга, но не я оставя.

 

Петелът - ку - петелът - ко,

нещо се залюби, се залюби, влюби, 

във един смок, смок с едно око, 

и само вино пият, вино, вино, с туби. 

Припев)

В махалата, мале, в махалата, иха,

всичко е, мале, всичко е сеир. 

Кои се биха, кои пък пиха, 

всичко мале, мале, е война и пир.

 

Кучето - бал - кучето,

лае, лае, лае, ама се не чува. 

Препикава само, само, само дъбчето, 

помияра, яра, нищо не струва. 

 

Та така е тука, тука, в махалата, 

ако не верваш, еле, ела тука. 

Цела се побира с бира в механата -

На всеки двама луди, третият е куко. 

Припев)

В махалата, мале, в махалата, иха,

всичко е, мале, всичко е сеир. 

Кои се биха, кои пък пиха, 

всичко мале, мале, е война и пир.

 

19.01.2017.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дано, адаш, никога не чуя този текст изпят 😋
    Иначе, мерсаж за забавното включване 😂
  • В главата ми бръмна мелодия. Добре, че не мога да записвам с ноти.
    Хареса ми! Чудо за след пета ракия. При жените - след трета..
Предложения
: ??:??