2 mar 2007, 20:51

В мазето! 

  Poesía
875 0 2

В място старо, студено,
захвърлени вещите гният,
миналото е там засадено,
стари спомени раните мият...

Там кашони от тежести душевни
киснат във коша сърдечен,
скъпоценности има, стари и древни,
а гардеробът е в снимки облечен...

Бледи, едва видими фигури,
крачат към стария диван,
в миг всичко взривява се и гори,
остава локва остатъчни мисли, чер параван...


Призраци витаят в това черно мазе,
търсят загубените мисли и вещи от мрамор и прах.
Казват си тихо: "Много им блазе
на тез, които заедно са... и от мазето на вечността не ги е страх!"

*** 
Отведи ме бързо там,
искам малко светлина във този мрак да ти дам...
Не, не ме е страх!!!
Всичко тук... е просто прах...





© Сиси Валентинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??