17 nov 2009, 13:35

В мен загледа се Луната 

  Poesía
913 0 14

Загледа се във мен Луната

и ме посочи с поглед.

Потръпна под нозете ми Земята

и пропаст дълбока под мен се разтвори.

 

А Вятърът със стон изви

свирепа, тъжна песен.

Морето се надигна и бучи.

Птица изкрещя. Вълна плесна.

 

Мълнии, гнетени допреди,

заиждаха, а въздухът трепереше - Предвестник,

че никоя стихия няма днес да спи,

а светът за мен ще бъде тесен!

 

*   *   *

© Лора Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??