В очакване и в търсене мечтаех.
За срещата ми с тебе бях готов.
Копнееше душата в усет, знаех,
че ти ще дойдеш, пламенна любов.
Минаваха и дни, и нощи в блян,
помощник мой бе тихото търпение
и в час един изгря мигът желан –
пресвещено живо просветление.
Без никакво, ненужно колебание
сърцето каза: "Тя е! " ...В теб познах
съдбовното, най-искрено призвание
и не след дълго всичко ти признах.
Неописуем е взривът в гръдта:
Любовта отвърна с твое "Да".
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados