25.06.2017 г., 13:40 ч.

В очакване и в търсене мечтаех 

  Поезия » Любовна, Строги форми
679 0 3

В очакване и в търсене мечтаех.

За срещата ми с тебе бях готов.

Копнееше душата в усет, знаех,

че ти ще дойдеш, пламенна любов.

 

Минаваха и дни, и нощи в блян,

помощник мой бе тихото търпение

и в час един изгря мигът желан –

пресвещено живо просветление.

 

Без никакво, ненужно колебание

сърцето каза: "Тя е! " ...В теб познах

съдбовното, най-искрено призвание

и не след дълго всичко ти признах.

 

Неописуем е взривът в гръдта:

Любовта отвърна с твое "Да".

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??