В ОЧАКВАНЕ НА ЗИМАТА
Уж всичко се купува със парѝ,
но писна ми от глупаво богатство.
Щастлива бях до тебе призори.
И може би, защото беше лято.
И прекосявах мократа трева,
и дишах дълго сладката ѝ плесен.
О, колко много липсва ми това!
И може би защото иде есен.
А зимата все още предстои –
с мълчанието си категорично.
Тогава ли грехът ще е простим –
когато чак до болка си обичал?
© Валентина Йотова Todos los derechos reservados