22 нояб. 2020 г., 11:54  

В очакване на зимата 

  Поэзия » Любовная
317 6 4

 

В ОЧАКВАНЕ НА ЗИМАТА

 

Уж всичко се купува със парѝ,

но писна ми от глупаво богатство.

Щастлива бях до тебе призори.

И може би, защото беше лято.

 

И прекосявах мократа трева,

и дишах дълго сладката ѝ плесен.

О, колко много липсва ми това!

И може би защото иде есен.

 

А зимата все още предстои –

с мълчанието си категорично.

Тогава ли грехът ще е простим –

когато чак до болка си обичал?

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??