В очите ти се вглеждам, Богородице -
усмихнати
и нежни,
и добри...
Била си крехка още,
но пред Ангела
душата ти израсла е.
Нали?
По пътища си тръгнала
неведоми
срещу порядки, думи и очи...
Вървяла си
на Господа облегната
с надеждата,
че Той ще те спаси.
Не само теб,
а всички ни!
Завинаги
ще победи тегобата,
смъртта...
В очите ти се вглеждам,
Богородице,
и се усмихвам,
Майчице света!
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados