25 мар. 2009 г., 18:36

В очите ти се вглеждам, Богородице 

  Поэзия
469 0 10

 

В очите ти се вглеждам, Богородице -

усмихнати

и нежни,

и добри...

Била си крехка още,

но пред Ангела

душата ти израсла е.

Нали?

По пътища си тръгнала

неведоми

срещу порядки, думи и очи...

Вървяла си

на Господа облегната

с надеждата,

че Той ще те спаси.

Не само теб,

а всички ни!

Завинаги

ще победи тегобата,

смъртта...

В очите ти се вглеждам,

Богородице,

и се усмихвам,

Майчице света!

© Руми Бакърджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??