Аз не си падам
по
водопадите
и не лазя
дори по замръзнали.
Аз не обичам
и изненадите,
и героите са ми омръзнали.
Някой ден ще се пълнят площадите
и безмозъчно ще се повтаряме,
ще умираме на барикадите...
Огнен кръг...
в огнен кръг се затваряме.
Скорпиони, душите ни жилещи
са в капана от глупави страсти,
а телата ни, временно жилище,
скърцат - макари на полиспасти.
И се питам защо ли съм тука
и играя играта на жмичка,
и раста като гъбка в боклука,
бяла-бяла и вечно самичка.
© Тет Todos los derechos reservados