24.11.2009 г., 1:21 ч.

В огнения кръг 

  Поезия » Философска
563 0 2

Аз не си падам

      по

                  водопадите

и не лазя

        дори по замръзнали.

Аз не обичам

  и изненадите,

и героите са ми омръзнали.

Някой ден  ще се пълнят площадите

и безмозъчно ще се повтаряме,

ще умираме на барикадите...

Огнен кръг...

в огнен кръг се затваряме.

 

Скорпиони, душите ни жилещи

са в капана от глупави страсти,

 а телата ни, временно жилище,

скърцат - макари на полиспасти.

 

И се питам защо ли съм тука

и играя играта на жмичка,

и раста като гъбка в боклука,

бяла-бяла и вечно самичка.

© Тет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Е?
  • Много ми допадна!Има страхотно сполучливи метафори-свежи,неексплоатирани!Пиши,детко,в теб е бъдещето!Ако мислиш положително и не даваш квелификации за добро и зло,ще ти се сбъдва всичко хубаво и в живота!Поздрав!
Предложения
: ??:??