Отиде си от нас и една душа прекрасна,
там горе в небето отлетя, че тук сърцето и угасна.
А и на земята тя беше чудесен Ангел бял,
на прозвището благородно всецяло се отдал!
Лекарската професия всеотдайно прегърнала
И с професионализъм комфорта на болния върнала.
Бащиния девиз за свой собствен възприела
и до максимализъм в живота си го довела.
А той е: Не се гневи на глупостта и простотата,
А гледай мъдро по философски на нещата,
до ниските им страсти не се снижавай,
бъди великодушна но и себе си уважавай.
И тази скромна, но харизматична дама,
преизпълнена от добродетелност и обич голяма,
десетилетия на хората здраве даряваше
и с нежната си реч в усмивка лицето им озаряваше.
Уважавахме я и обичахме а сега за нея скърбим,
защото за нас тя не беше само лекар любим,
а високо интелигентна личност, толкова чаровна,
не познаваща гордостта, а приветлива и благородна.
15-ти юни 2021 г.
© Анна Стратева Todos los derechos reservados