25.07.2021 г., 17:04 ч.

В памет на д-р Троева 

  Поезия » Оди и поеми
330 0 0

Отиде си от нас и една душа прекрасна,

там горе в небето отлетя, че тук сърцето и угасна.

А и на земята тя беше чудесен Ангел бял,

на прозвището благородно всецяло се отдал!

 

Лекарската професия всеотдайно прегърнала

И с професионализъм комфорта на болния върнала.

Бащиния девиз за свой собствен възприела

и до максимализъм  в живота си го довела.

 

А той е: Не се гневи на глупостта и простотата,

А гледай мъдро по философски  на нещата,

до ниските им страсти  не се снижавай,

бъди великодушна но и себе си уважавай.

 

И тази скромна, но харизматична  дама,

преизпълнена от добродетелност и обич голяма,

десетилетия на хората здраве даряваше

и с нежната си реч в усмивка лицето им озаряваше.

 

Уважавахме я и обичахме а сега за нея скърбим,

защото за нас тя не беше само лекар любим,

а високо интелигентна  личност, толкова чаровна,

не познаваща  гордостта, а приветлива и благородна.

 

15-ти юни 2021 г.

© Анна Стратева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??