Любовта е като нежно цвете,
в кръговрата на сезоните танцува
и сред бурените, в стръмното на бреговете
слънцето с лъчите го целува.
Ражда се със идващата пролет,
в нейната усмивка се оглежда,
с утринния вятър следва своя полет,
с цвят на нежност и надежда.
В прегръдките на лятото царува
и с аромата си събужда небесата.
На цветната одежда се любува.
Красива любовта цъфти в сърцата.
Понякога полита с трепета на птиците
и с багрите на есента се слива.
Понякога едва въздишаща по жиците,
капчуците поглежда и унива.
А зимата докосне ли с мълчание,
в постеля от изгубени мечти -
едва дочува се останало дихание.
В студенината за сбогуване шепти.
Това е любовта в различните сезони,
в прегръдките танцува в своя полет,
но зимата успее ли да я прогони
не може да възкръсне с идващата пролет.
© Ивелина Цветкова Todos los derechos reservados