Jan 23, 2013, 12:28 PM

В прегъдките на сезоните 

  Poetry » Love
714 0 0

Любовта е като нежно цвете,

в кръговрата на сезоните танцува

и сред бурените, в стръмното на бреговете

слънцето с лъчите го целува.

 

Ражда се със идващата пролет,

в нейната усмивка се оглежда,

с утринния вятър следва своя полет,

с цвят на нежност и надежда.

 

В прегръдките на лятото царува

и с аромата си събужда небесата.

На цветната одежда се любува.

Красива любовта цъфти в сърцата.

 

Понякога полита с трепета на птиците

и с багрите на есента се слива.

Понякога едва въздишаща по жиците,

капчуците поглежда и унива.

 

А зимата докосне ли с мълчание,

в постеля от изгубени мечти -

едва дочува се останало дихание.

В студенината за сбогуване шепти.

 

Това е любовта в различните сезони,

в прегръдките танцува в своя полет,

но зимата успее ли да я прогони

не може да възкръсне с идващата пролет.

© Ивелина Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??