1 ago 2024, 10:15

В приказния свят 

  Poesía
192 4 11

     

   В приказния свят

 

Обичам приказки красиви,

потъвам в приказния свят.

Героите са ми любими,

разкриват ми живота в пъстър цвят.

 

Гостува ми и Пепеляшка

с пантофката изящна във ръка.

А котаракът в чизми вика:

–Излизай, наш ще е света!

 

Обичам патенцето грозно,

разперило крила да полети.

Живее още в мен детето

от приказните детски дни.

 

В последно време пък се сещам

за мързеливата мома

и често, често се улавям,

че по следите ѝ вървя.

 

И спомням си за тримата глупаци,

за лоши царски дъщери,

за чудните  русалки,

дошли от морски дълбини,

 

за Баба Яга, за юнака,

премахнал хиляди беди,

за Слънчо, който все ме чака,

за нощите красиви като дни.

 

Във този свят доброто тържествува

и затова на мен ми е любим.

Как искам той да съществува

и ценното да съхраним.

 

           Мария Мустакерска

 

 

© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??