22 nov 2005, 21:49

В ПЪЛНОЛУНИЕ 

  Poesía
833 0 7

В ПЪЛНОЛУНИЕ

 

Зад прозореца тайно наднича,

във очакване, пълна луна.

Ти си моето лунно момиче.

Тази нощ ще е само една.

 

Преоткриваме себе си мълком,

с всяка ласка, родена в нощта.

А луната ни гледа отвънка,

жадна все да лови чудеса.

 

Пак си казваме думи банални,

без да търсим истина в тях,

а пък те се превръщат във птици

и кълват от душите ни смях.

 

Утре пак ще изглеждаме чужди.

Може би, тази нощ е мечта.

Може би, ние с тебе сме луди

или луда е само нощта.

1997 г.

Добрич

 

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??