30 oct 2011, 11:57

В самотната нощ 

  Poesía » De amor
446 0 2

В  самотната нощ


Венера когато в небето изгрее

и почне да пръска щастливи лъчи,
и щом от Балкана вечерник повее -
аз  пак съм човекът с най-много мечти...

 

Космични загадки изпълват небето...

Нощта ме  поръсва със сребърен прах..
И, вместо да пее, ми плаче сърцето.
Защо е тъгата - аз бързо разбрах!

 

Затуй, че и днеска при мене те няма!
И Самотата сега ни дели!
Аз страдам за тебе, с любов най-голяма.
Навярно и тебе за туй те боли…

 

А бихме могли да  да броиме звездите.
В прегръдката да ни опива Нощта…
В едно да се слеят телата, душите
и никога да не делим любовта!...

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??